Om Ellen

Ellen blev født på ganske almindelig vis 20. marts 2008 klokken 12.59. En sund og velskabt pige på 3540 gram og 51 centimeter.

Hun voksede sig hurtigt større, allerede efter seks dage var hun over 4000 gram.

Ellen 8 dage gammel.

Ellen 8 dage gammel.

19 dage gammel skulle mor opereres, så Ellen måtte få flaske en halv dag. Det er det eneste hun har fået af den slags, for mor er en god malkeko og da Ellen blev halvandet fik hun stadig en tår hver morgen – bare sådan for hyggens skyld.

Ellen har altid haft krudt i numsen og været udforskene. Hun vil opleve alt og er ikke bange for at slå sig eller komme til skade. Syg bliver hun heller aldrig, bortset lige fra et par mellemørebetændelser. Men blå mærker og småsår har vi set masser af. 🙂

Et halvt år gammel - sidder selv og spiser.

Et halvt år gammel - sidder selv og spiser.

Hun tog sinde første skridt i køkkenet 5. februar, 10 1/2 måned gammel. Og så gik det ellers stærkt.

Godt 12 måneder gammel startede hun i dagpleje, men efter en måned flyttede hun over i vuggestuen i den integrerede institution Spiren her i Ulstrup på grund af morens gigt. Det er vi ikke kede af, for det er en rigtig god vuggestue, hvor børnene får lov til at lege og blive møgbeskidte – og en bule er ikke farlig. 🙂

Ellens første fødselsdag.

Ellens første fødselsdag.

Omkring 13-14 måneders alderen begyndte hun at sige rigtige forståelige ord – men det er altså ikke fordi munden stod stille på hende indtil da!

Som halvandenårig spiste hun alting selv, hjalp med at tage tøj på og af, dækkede bord, tømte opvaskemaskine, elskede at få klippet negle, kunne nogle bogstaver og var helt generelt en rigtig bølle. 🙂

Hun har altid sovet godt, har ikke noget mod at man klipper hendes negle, er nem at have med at gøre, men har et særdeles hidsigt temperament.

Halvandet år og fræk som en slagterhund!

Halvandet år og fræk som en slagterhund!

Som 2 ½-årig er hun blevet noget mere, ja – 2-årig. Hun kan være rigtig sød og dejlig, men hun kan også være noget af en pestilens. Hun snakker rigtig godt (og tit) og motorisk er hun helt med. Men hendes temperament er også vokset – hun vil selv! Også når hun ikke helt kan endnu og så bliver hun rigtig sur.

Anden fødselsdag

Anden fødselsdag

Som 3½-årig har hun stadigvæk masser af energi og er ikke bange for at prøve noget nyt. Hun er begyndt at spille computerspil på engelsk og kan nu tælle så langt det skal være. Hun kan bogstaverne, men motorikken er ikke fulgt helt med. Hun kan godt skrive sit navn så vi kan genkende det, men jeg er ikke sikker på at andre kan. Hun trives rigtig godt i børnehaven.

Nu er Ellen blevet 6½, går glad i skole, læser flydende, er stadigvæk meget fysisk aktiv. Grovmotorikken er helt i top, finmotorikken (eller måske snarere koncentrationsevnen) kniber det lidt med. Ellen har fået konstateret autsime, så vi er ved at finde fodfæste i en ny virkelighed, der mest af alt ligner den gamle, men alligevel ikke helt er det.