Archive for July, 2012

Nyt værelse og Kattegat

Vi har fået lavet nyt værelse til Ellen og fået indrettet Karen i deres gamle værelse. Det går fint, bortset fra at Ellen i går aftes ville ind til Karen og sove. Men det eneste der kan soves i bortset fra Karens seng er vuggen og Ellen skal godt nok foldes lidt sammen for at kunne være der.

Tirsdag var vi inviteret til fødselsdag i Hadsted hos Christina og Casper. Det var som sædvanligt hyggeligt. Ellen og Ann-Kathrine fandt hurtigt sammen og Christina overtog Karen. Karen fik et sæt af Caspers aflagte nattøj at køre hjem i, så hun sov trygt i bilen og videre hjemme.

Onsdag gik turen i IKEA efter en skrivebordsstol og et par andre småting til Ellens værelse. Boldrummet var lukket igen – Ellen tog det nu ganske pænt og ville gerne lege alligevel. Men det varede ikke længe inden vi blev ringet op, at nu ville hun gerne hentes.

Torsdag var jeg til fys og på vejen hjem var jeg lige omkring Kirkens Korshærs butik i Langå, hvor jeg fandt et lyserødt rullegardin med prinsesser og slotte. Ellen blev lykkelig.

Fredag var vi en tur i Grenå for at besøge Kattegatcenteret. Vi købte årskort til Nordsøen, da vi var deroppe i efteråret, så det var ganske gratis at komme ind. Vi havde taget madpakker med og fandt et sted med udsigt over Kattegat og sælerne, hvor vi kunne spise.

Jeg var ikke udpræget imponeret – det virkede lidt slidt og så spændende er fisk altså heller ikke.

Ellen har været noget af en håndfuld. Jeg aner ikke om der sker for lidt eller for meget eller for forkert, men i hvert fald hører vi stort set ikke andet end brok fra hende og hun er meget destruktiv. Det gør det svært at holde en hyggelig sommerferie.

Så startede sommerferien

Traditionen tro starter sommerferien med dårligt vejr – typisk dansk sommer. Men i det mindste fik de tre tilstedeværende unger en is fredag eftermiddag da de kom hjem fra børnehave. Ellen og den ældste nabodreng legede skiftevis i den ene og den anden have og de to små cyklede rundt på vejen.

Lørdag blev der mest tullet rundt hjemme – quite uneventful. Kåre og Ellen bagte boller og Karen fandt ud af at henkogte ferskner ikke er nemme at fange med en gaffel.

Dagens citat fra Ellen:

Mor: “Ellen, må jeg lige se din navle?”
Ellen hiver op i trøjen: “Så, nu har du forstået hvordan kroppen fungerer!”

Og fra Karen: “Knuuuuuus”.

I dag smurte vi en madpakke og tog cyklerne med på næste etape af Diagonalbanestien. Denne gang var Ellen ikke så energisk, så det blev kun til otte caches og godt fire kilometer.

Nu sover Karen og Ellen hygger sig med Daffy og Snurre Snup. Næste større plan er at Ellen skal flytte ind på biblioteket. Det kræver bare at vi finder plads til en sofa og 10 bogreoler et-eller-andet sted i huset… Men det duer bare ikke at de deler værelse mere.

Stadig ingen billeder

Sidste uge inden sommerferien er gået ganske stille og roligt – primært i øsende regnvejr.

I børnehaven har Ellen blandt andet danset mavedans, men efter hvad vi har fået fortalt, så opgav hun meget hurtigt, fordi hun ikke kunne finde ud af det.

Onsdag aften cyklede mig og Ellen en tur i skoven for at se hvordan det gik med shelterne. Der sker desværre ingenting, så det ender med at det der er lavet bliver ødelagt af vejr og vind. Men vi fandt årets første mosebølle – to til Ellen og et til mig – og der duftede af våd skov og kaprifolier.

I går var Karen snottet, havde lidt feber og var noget pyldret. Faktisk så meget, at hun faldt i søvn, mens hun puttede sig ind til mig – noget der ikke er sket i noget der ligner et år. Så hun fik lige en time inden aftensmaden, men var klar til at sove igen da hun blev puttet 19.20. Så gik mig og Ellen ned for at handle – Ellen insisterede på at bære en liter mælk i hånden hele vejen hjem. Der var mange snegle på vejen.

I morges vågnede Karen så 5.30 – sikkert fordi jeg havde været ude på badeværelset for at tage piller. Hun blev holdt lidt hen, men kom så ind for at få mormælk. Lidt efter kom Ellen også, så jeg udnyttede børnehaven og spurgte om ikke de havde lyst til at spise morgenmad der nede. Øj, de blev glade. Så hurtigt i noget tøj og på cyklerne ned i børnehaven, hvor Ellen satte sig med en skål corn flakes og der blev lavet havregrød til Karen. Og så var en af de voksne endda kommet til at tage fastelavnsboller op i stedet for almindelige boller, så der var lidt ekstra lækkert her dagen før sommerferien. (Og jeg strøg direkte hjem i seng!)

Lidt nyt

Der er computerproblemer, så jeg har ingen billeder. Og det betyder at jeg har meget svært ved at få taget mig sammen til at skrive.

Vi har været til fest hos Faster Katja og Onkel Henrik. Det hyggede begge unger sig rigtig meget med – der er masser af fætre og kusiner at lege med og specielt Ellen og Ann-Kathrine, som er jævnaldrende, nyder at være sammen. Og da alle de andre er ældre end Karen, så synes de hun er sjov at lege med.

I torsdags havde Ellen et sammenbrud da hun blev afleveret – hun prøvede fysisk at forhindre mig i at komme ud af lågen. Jeg blev enig med mig selv om at hun nok havde brug for lidt mortid, så jeg hentede hende lige efter frokost og tog hende med først til fys og derefter i Randers Regnskov. At høre hendes jubel da jeg kom og spurgte om hun ville med var det hele værd.

Hun snakkede både sekretær og fys et øre af – som hun plejer – men opførte sig ellers ganske pænt. Fyssen imponerede hende ganske meget, ved at hive sin tommelfinger af og sætte den på igen. Det snakker hun stadigvæk om hvordan han kunne gøre.

I regnskoven nåede vi kun lige at gå gennem Sydamerika (Ellen nåede også ovenover) før vi gik ud i den nye Danmarkspark. Der er masser af ting at lege med, så det var ikke noget problem at få et par timer til at gå. Der er også lidt bondegårdsdyr, men det havde Ellen ikke tid til.

Lørdag vidste vi ikke lige hvad vi skulle bruge til – så vi tog i Randers Regnskov. 🙂

Af at være en lørdag i sommerferien, så var der ikke ret mange mennesker – men det gjorde nu ikke noget. Denne gang nåede vi også til Asien og Afrika.

Søndagens store udflugt gik på biblioteket.

Og nu er der kun en uge til sommerferien!

Ellen: Mor, må jeg tage en?
Mor: Hvad sagde far?
Ellen: Han sagde nej.
Mor: Nej, så må du ikke.
Ellen: ØV – jeg vidste jeg skulle have spurgt mor først!