Archive for June, 2012

Første ferie

Tirsdag var begge unger tilbage i børnehaven og det var business as usual.

Onsdag var der forældresamtale om Karen – og som forventet så trives hun godt og udvikler sig som hun skal.

Torsdag var der forældrekaffe hos Ellen – skønt vejr, så det foregik ude på terrassen.

Søndag kørte vi alle sammen til Biersted, hvor vi efterlod Karen og Ellen – første gang Karen skulle overnatte uden mor og far.

Bortset fra at hun ikke mente at hun skulle sove i en babyseng, så gik det helt fint – også uden mormælk. 🙂 Det lyder i hvert fald som om både bedsteforældre og børnebørn har hygget sig – god mad og traktorture er ikke at foragte.

Jeg var lidt spændt onsdag morgen – også ganske bogstaveligt – men Karen havde ikke glemt det der amning, så det kører fint igen, selvom der var blevet holdt to dages pause.

Karen syg

Lørdag var der 110-års jubilæum på Statsbiblioteket, men inden vi nåede så langt var vi til byfest her i Ulstrup, hvor der til Ellens store glæde var hoppeborge. Desværre var hun lige i mellemalderen, hvor den for de små var for “forsigtig” og den for de store var for vild – men hun hyggede sig.

På vejen var vi lige i IKEA efter endnu en høj stol – vi gider ikke blive ved med at flytte den vi har frem og tilbage mellem badeværelset og sommerbordet. Ellen fik lov til at lege lidt i deres børneopbevaring, så hun var glad.

På Statsbiblioteket var der tale, men heldigvis var nogle af computerne sat op med tegnefilm, så Ellen var pacificeret. Bagefter var der kage og frugt og tur i bogtårnet. Det var sjovt at lege med de smarte reoler og se udsigten fra 16. etage. Til sidst var der koncert med Copenhagen Drummers – det nåede vi desværre ikke at høre så meget af, for Ellen synes bestemt det var ALT for højt. Så vi gik på udforskning i kældrene i stedet for.

Bagefter besøgte vi en af Kåres kollegaer til kaffe og de to små hyggede sig gevaldigt og Ellen synes at Sigurd (8) var sej.

Søndag tog vi det stille og roligt – vi var lige ude for at tjekke adgangsvejen til en cache, men ellers dasede vi bare her hjemme.

Mandag havde Karen igen feber. Omkring 40 da hun blev puttet mandag aften, men tirsdag morgen var hun på 35,5. Så jeg tog i mødregruppe uden Karen.

Syge børn

Ellen er frisk igen – hun tager sin penicillin og bortset fra en gang diarre i går aftes på grund af lidt halvgiftige bær, så er hun helt som hun plejer.

Til gengæld skranter Karen. Hun var lige i vuggestue i går morges, men efter en tur til lægen, der konstaterede at hun ikke havde halsbetændelse, tog jeg hende med hjem. Og heller ikke i dag er hun frisk nok til vuggestuen. Hun er egentlig ikke syg – hun er bare heller ikke frisk.

Nu sidder hun og leger med sine byggeklodser og har tændt for Ramasjang. Så må vi se hvordan det går om halvanden time når jeg skal have skiftet dræn hos sygeplejersken – med Karen…

Syg Ellen

Ellen startede med at hoste og klage lidt over ondt i halsen i weekenden. Karen var lidt varm mandag og tirsdag morgen tog jeg lige hendes temperatur. En anelse over normal, men ikke noget alarmerende og da hun jo blev vaccineret sidste torsdag var der jo en grund. Ellen insisterede på også at få målt temperatur – og hun havde faktisk feber.

Nå, men når der nu var to andre på stuen der havde halsbetændelse og hun havde klaget over ondt i halsen og hun havde feber, så måtte jeg jo hellere ringe til lægen.

Og da lægen endelig fik Ellen til at tie stille længe nok til at kunne pode hende i halsen viste det sig da også at hun faktisk har halsbetændelse.

Heldigvis har Ellen jo ikke været syg syg, de få gange hun har været syg og heller ikke denne gang er der rigtig noget at mærke på hende.

Karens udvikling

Der sker meget med Karen. Hun ved efterhånden hvad de vigtigste ting på kroppen hedder, hun er dygtig til at rydde op efter sig selv, finder selv sine sko når hun vil ud osv.

Et par sjove episoder:

Mandag morgen ville jeg give hende et IKEA-forklæde på, men ungen skabte sig og slog om sig og skreg. Jeg undrede mig, indtil jeg så at jeg havde taget et blåt forklæde – da jeg fandt det røde tog hun det på med et smil.

Mandag aften var hun åbenbart træt, for allerede da jeg begyndte at synge godnatsang kravlede hun ned af sofaen, gik målbevidst ind på værelset og prøvede at kravle op i sengen. Normalt er hun ganske vist nem at putte – hun ligger sig ned, vinker og siger ‘vel. Men når døren bliver lukket sætter hun sig op og leger. I går gik hun bare ud.

Jeg spurgte hende en dag hvor hun havde en sut. Hun gik hen til døren og pegede ned mod værelset. Da jeg kom hen til hende gik hun direkte hen til reolen hvor de lå, pegede op og sagde su’gu. Ved ikke lige hvorfor det er sådan hun siger sutter, for hun har kunnet.

Fødselsdag

Torsdag skulle sommerfuglene lave madpakker over bål, så onsdag fik vi lasagne. Ungerne elsker når madpakkerne skal varmes over bål og det er jo altid sjovt at være med til at save brænde.

Karen syntes at torsdag eftermiddag var knap så sjov, for hun skulle vaccineres. Det tog nu ikke mange sekunder før hun var glad igen og hun nød at gynge på lægens gyngehest. Hun er bestemt ikke bange af sig, den unge dame.

Lørdag blev der lavet hemmeligheder i hele huset og søndag blev jeg vækket med sang og gaver. Ellen havde lavet en sommerfugleperleplade og Karen havde lavet en tegning. De havde også været ned for at handle, så der var rundstykker og kage til morgenmaden. Inden frokost tog vi til Hammel for at geocache lidt. Det blev til en hyggelig tur i regnvejr, så der er ingen billeder. Ellen syntes specielt godt om en cache der lå ved en bæk hvor der skulle vades. 🙂 Vi så også et par rådyr og en masse heste til et stævne på den nærliggende rideskole. Vi kom hjem til frokost klokken 15…

Geocaching

Så blev det koldt igen – øv!

Ugen er gået stille og roligt, Karen har været på bustur til Randers Naturskole og var vist blevet fine venner med hønsene. Hun er blevet ret ferm til dyrelyde og kan lyde som en hel bondegård. Hun har også fået styr på farvel. Det hedder godt nok bare veel, mens hun vinker, men det gør hun så til gengæld også når hun bliver puttet. Så det sidste man ser om aftenen er en smilende pige der ligger og vinker, mens hun siger veel. 🙂

Lørdag var vi i Vindum Skov for at cache lidt. Efter succesen på Diagonalbanestien tog vi cyklerne med, men det var ikke noget hit. Det var grusveje og det gad Ellen ikke. Så det endte med at Kåre måtte køre med begge unger i cykelvognen og Ellens cykel bagi. Men det blev da til tre mysteries, heraf en FF.

Søndag var det tid til det traditionelle isspisningsevent i Randers. Karen ville ikke spise sin egen is, men meget gerne fars. Ellen ville ikke have en vaffelis, men en med tyggegumminæse. Jeg ville hellere have en salatpita. Men Kåre spiste for os alle sammen! Det blev ikke til nogle caches – vi gad ikke gå de 500 meter der var til den nærmeste. 🙂

Mandag var der cirkus i Ulstrup, så begge unger var med børnehaven nede og kigge på dyrene. Det var dog kun Karen der fik set elefanten, så da jeg havde hentet ungerne cyklede vi ned for at se om vi kunne se elefanten. Da vi kom gennem skoven gjorde Karen store øjne og sagde “fant” – og der stod elefanten. Vi fik også set zebraer, emuer, heste og kameler.

I dag har vi været på geocachingtur i Rold Skov med Triane – også kendt som mormor og morfar. Vi gik rundt om Store Økssø og spise vores frokost i kulden ved shelterpladsen. Mens vi gik rundt om søen var der en masse mennesker der løb maraton – nogle af dem nåede vi at møde seks gange. Der blæste en stiv pelikan og Karen fik næsten brækket nakken af at falde i søvn i bærestolen.

Så kørte vi op i Den Jyske Skovhave og fandt et par stykker mere – her sagde vi farvel til mormor og morfar. Men vi kørte lige omkring Rebild Bakker efter en enkelt cache mere.