Archive for September, 2012

Et par guldkorn

I morges ville jeg lave müsligrød til ungerne som jeg plejer, men Ellen ville hellere have havregrød, så jeg hældte havregryn op. Det blev hun meget ked af, for hun ville åbenbart alligevel hellere have müsligrød. Hendes kommentar: “Åh nej, mor, du har ødelagt hele mit liv!”

Jeg hældte müsli i havregrynen og alle var glade.

Eller denne dialog fra sidste weekend:

Ellen: Mor er sødest!
Far: Bu-hu.
Ellen: Bare rolig, far, du er også sød, mor er bare sødere, for hun laver andelår og kyllingelår til os.

Ugen er gået stille og roligt med to gange gymnastik og et forældremøde. Ellen er alene til gymnastik nu – det går fint. Hun har en drikkedunk stående oppe på tilskuerpladserne/garderoben og går selv op og drikker når hun er tørstig. Meldingen fra de forældre der venter i hallen er at hun aldrig stopper med at snakke. 🙂

Stille søndag

Dagens store begivenhed var en gåtur ud i Lyngbakkerne – Ellen viste vej, for hun går ofte den tur med børnehaven. Vi fandt fem blåbær, tre hindbær og fire brombær og vi hilste på et venligt firben.

Ellers har vi spillet spil og lavet ingenting og spist and. Jeg leder stadigvæk efter et kamera…

Dødt kamera

Så er kameraet vist endeligt afgået ved døden – linsen har i hvert fald en del problemer.

Siden sidst har der været arbejdsdag i børnehaven. Det var rigtig hyggeligt og ungerne synes det er sjovt at være der på en anden måde.

Der har været gymnastik. Ellen er glad for at være startet igen og det gik bedre med at få hende med hjem anden gang. Anden gang hun selv var til gymnastik gik mig og Karen hjem, så hun var der helt alene. Det gik helt fint, så det er vist planen for fremtiden.

Sidste weekend var vi med farmor og farfar i Randers Regnskov. Det var også hyggeligt – vi var der mere eller mindre fra de åbnede til de lukkede. Men så var det også et par trætte piger vi havde med hjem.

Vi er begyndt at spille Tantrix med Ellen – hun har nogenlunde styr på reglerne og kan også spille lidt strategeisk, men hun har ikke koncentration til et helt spil endnu. Vi er også begyndt at læse rigtige bøger for hende – primært fantasy. Vores lille pige er ikke helt så lille mere.

I går da vi skulle hjem fra børnehave øsregnede det og havde gjort det hele dagen, så der var vand over ALT. Så ungerne blev stoppet i alt deres regntøj og så skulle der hoppes i vandpytter. Det sjoveste var skolens rutchebane, som endte direkte nede i en kæmpe vandpyt.

Lidt af hvert

Vi har haft besøg af moster Ane, vi har været på bondegårdsbesøg og ungerne har hygget sig med mormor, mens vi andre har været i teateret for at se Chess. Vi har været til sommerfest i børnehaven og mig og pigerne har været i Lee for at købe whisky. Gymnastik er startet igen og biblioteket er begyndt at vise film for vuggestuen igen – det er ved at være vinterhalvår.

Og så lige en lille film af Karen og hende yndlingsbeskæftigelse:

Karen lægger puslespil (YouTube)

Gymnastik

Så er gymnastik startet igen – i år skal Karen gå om mandagen og Ellen om torsdagen. Normalt kommer vi 15-20 minutter før tid, fordi det passer med at vi henter ungerne i børnehaven der og det kan ikke svare sig at gå hjem. Så de får lov til at løbe rundt i hallen.

Men for første gang i mandag skulle Karen blive og Ellen skulle med hjem. Ellen skreg og skabte sig hele vejen. Til sidst stoppede jeg hende og sagde, at hvis hun blev ved, så endte det med at vi kører direkte hjem næste mandag og at hun ikke får lov til at komme med ind og lege inde. Hun snøftede lidt, men stoppede.

Da vi så kom helt hjem og vi kom ind i bryggerset smed hun sig ned og skabte sig 5 sekunder, rejste sig op og sagde: “Jeg skulle bare lige af med det sidste.” Og så var hun glad resten af tiden og hjalp med at tømme opvaskemaskine og dække bord.

Karen kunne i øvrigt godt huske hallen fra sidste vinter, hvor hun kom der med vuggestuen. Hun pegede og løb glad ind.