Archive for November, 2009

Min!

Da vi spiste morgenmad tog jeg sådan en lille julemand på 5 centimeter der kan trækkes op og så går meget langsomt fremad og lod gå hen mod Ellen. Med forfærdelse i blikket hev hun sin skål med morgenmad og hendes krus med mælk hen til sig og udbrød “MIN!”

Første søndag i advent

Så blev det endelig første søndag i advent. I eftermiddags var vi nede på torvet for at se juletræet blive tændt, men vi kom lige en anelse for sent. Til gengæld hørte vi Gudenårkoret synge et par sange og Kåre og jeg fik et krus gløgg. Ellen synes nu ikke det var så sjovt. Det øsregnede og der var alt for mange mennesker.

Vi spiste tidligt aftensmad og så sluttede vi dagen med et par sange omkring adventskransen og nogle æbleskiver. Så der var en der var godt grattet til! Jeg tror allerede hun glæder sig til næste søndag. 🙂

Julepynt a la Gertrud Sand

I går skulle der julepyntes! Ellen synes det var lidt sjovt at være med til, men det var nu også hyggeligt at sidde med eee’en i sofaen. 🙂

I Biersted

Torsdag eftermiddag hentede Ellen og jeg Kåre i Langå og så kørte vi til Biersted. Jeg skulle passe butikken og Ellen og Kåre skulle passe hinanden. Siri havde vi også med – hun skulle passe på stalden. 🙂

Ellen synes som sædvanligt det var lidt overvældende i starten, men hun kom sig hurtigt med hjælp fra en gang flæskesteg. På vejen ned havde vi lært hende at sige “juletræ”, men det ville hun ikke da vi først nåede Biersted. Indtil nu har hun stukket armene ud til siden og sagt “væk” når vi har spurgt om noget hun ikke lige har kunnet finde eller forklare. I går blev det ændret til en pegen ud af vinduet og svaret “derude”! Så både juletræerne og mormor var “derude”. 🙂

Lørdag havde jeg overhovedet ikke tid til andet end et hurtigt knus i ny og næ, men Ellen fik kigget på nisser og figurer og juletræer i massevis. Til gengæld nægtede hun at sove middagssøvn. Så det var en både træt og sur Ellen vi havde med hjem i bilen.

Hun synes ellers det var hyggeligt at gå rundt og se på alle tingene i butikken. Heldigvis er hun ikke begyndt at plage endnu, for det bliver da et mareridt! Hun tog en enkelt kogle og legede med og der er også noget trælegetøj, man kan puste på for at få det til at køre rundt, som hun ikke kan stå for. Men hun sætter det pænt på plads igen.

I morges sov hun til 9.30, så vi fik en god nattesøvn alle fire. Og i dag skal der vist pyntes lidt til jul. 🙂

Ingen middagssøvn

Fire hele rugbrødsmadder, en pæn portion risret fra i går aftes, en pære og et stort stykke brød – og ungen er stadigvæk sulten! Så for at undersøge om hun var sulten eller lækkersulten fik hun en leverpostejsmad – hun var sulten! Men da den var spist var hun så også mæt. De har helt ret: Det er dyrt at have børn. 🙂

I aften har hun været meget pyldret, men hun har heller ikke sovet middagssøvn i dag, det gad hun ikke. Så vi er ikke voldsomt kede af at hun er blevet puttet nu. Men der blev godt nok hurtigt stille inde fra hende, så hun har været noget træt.

Stille søndag

Vi har haft en ganske stille dag i dag. Først stod jeg op med Ellen og lod Kåre sove. Vi hyggede os lidt i Ellens seng og legede med Peter Plys og Grisling. Da Kåre så stod op gik jeg i seng igen. 🙂

Efter frokosten gik Ellen og jeg ud for at gøre julerent foran huset. Der regnede godt nok lidt, men det klarede Ellen med en lyserød sommerhat. Ellen er efterhånden ved at være til mere hjælp end skade. Hun flytter sten og klipper grene og hun nyder at få lov til at hjælpe. Og det er simpelthen så hyggeligt!

Hun tog sig en laaang middagslur i dag – den startede dog med at en eller anden sad og bad om en lommelygte – hendes første ord på tre stavelser: Lommelygt!

Aftensmaden gad hun ikke rigtigt – det er også trælst med alle de små ris, der ikke vil blive på skeen. Men så spiste hun en pære og en halv banan i stedet for.

Efter aftensmaden tog jeg Eee’en frem for at lave lidt fornuftigt, men den blev hurtigt annekteret. Så Ellen har leget med Kaj og Andrea sammen med sin far og det lød nu også som om de hyggede sig. 🙂

Nu sover hun, men hun ville have en musikbog med i seng, så der er da blevet spillet lidt inde i sengen.

Fødselsdagsfest

I dag har vi været til Faster Kamillas fødselsdag i Haderup og Ellen har opført sig ganske eksemplarisk. Leget pænt, spist pænt og sovet pænt – hun har været en fryd at have med.

Og som sædvanligt har hun hygget sig med sine fætre og kusiner – specielt Christina på 11 år. Christina og Ellen har et rigtig godt forhold til hinanden, så når Christina er med, så ser vi ikke meget til Ellen. Putning, bleskift og det hele klarer Christina bare.

Men nu er vi også godt trætte – altså Kåre og mig. Ellen hygger sig inde i stuen og lyder meget glad og frisk!

Bundhysterisk

Fra vi hentede Ellen i vuggestuen til hun kom i seng (og lidt efter) har Ellen bare været bundhysterisk. Vi har simpelthen ikke kunnet finde ud af hvorfor. Det ene øjeblik smiler og griner hun, det næste skriger hun hysterisk.

Så er det altså en lang dag! Men vi håber det bliver bedre i morgen.

Terninger

I vuggestuen har Ellen øvet sig i at svømme brystsvømning – i den største vandpyt på legepladsen. Der var vist ikke mange børn der blev hentet i det samme tøj de var blevet afleveret i. 🙂

I aften ville Ellen ikke rigtig spise og hun var generelt bare rigtig sur og ked af det. Vi ved bare ikke lige hvorfor og så er det jo svært at hjælpe.

Efter aftensmaden spillede Ellen med terninger. Det var åbenbart rigtig sjovt, for hun gjorde det længe og grinede meget. Og imens kunne jeg så smøre madpakke.

Frisk igen

I morges var Ellen feberfri – hele 36 grader kunne hun mane sig op på. Hun sov 14 timer i nat, så hun har bare været frisk og oplagt til ballade hele dagen i dag. Hendes forældre er i hvert fald godt trætte nu.

I formiddags kom Faster Katja forbi sammen med Christina, Louise og Casper. Det blev Ellen totalt paf over. Hun sad bare helt stille på sin lille scooter og sagde ikke en lyd. Men de havde mange gode ting med til Ellen og til Ellens lillebror eller -søster. (Nej, jeg er desværre ikke gravid.)

Så i morgen skal Ellen i vuggestue – madpakken er smurt – og hun skal endda have sild med!