Archive for August, 2012

Forhandling

Da jeg vågnede i morges var jeg helt forvirret, for klokken var 7.24 og Kåre lå ved siden af mig. Ved nærmere efterkig var det så ikke Kåre, men Ellen der var kommet ind. Hvornår? Aner det ikke – jeg sov!

Men efter at have hentet Karen og puttet og moslet lidt kom vi da ud af sengen. Ellen fandt morgenmad og dækkede bord, mens jeg gav Karen tøj på. Ellen spurgte hvad dag det var og blev jublende lykkelig, da jeg sagde at det er tirsdag. Tirsdag er åbenbart sommerfuglenes dag i puderummet.

Jeg skulle bruge fem kroner og Ellen havde tilfældigvis en femmer. Så jeg spurgte hende, om jeg måtte få femmeren, hvis hun fik en tier når hun kommer hjem. Nej, var svaret, en tyver! 🙂

Enebarn

Mandag aften tog vi alle tre til Randers, for at geocache lidt. Vi havde madpakkerne med og havde en rigtig hyggelig tur. Ellen havde været i Jesperhus og havde også haft det godt.

Tirdag aften mødtes vi igen – til event i Randers. Vi tog en skovtur, som endte lidt galt.

Ved den sidste cache gad Ellen ikke så meget mere og jeg var ved at være godt træt i benene. Så vi ville bare gå direkte ned til bilen. Jo tak – det ville sikkert også være gået helt fint – hvis jeg ellers havde husket den rigtige vej…

Vi nåede RET langt ind mod byen, før det blev åbentlyst at vi var gået for langt. Og så gik vi tilbage og ned af nogle stikveje for at se om det var DER vi havde sat bilen. Til sidst så jeg et kendt navn på en postkasse og da der stadigvæk var lys i vinduerne gik vi ind og spurgte om vej til børnehaven vi havde parkeret ved. Ja, vi skulle bare lige til højre på vejen og så et godt stykke videre. Vi takkede og gik videre.

Men da vi nåede forbi der hvor vi var skiltes kunne det jo ikke være den vej, så vi gik tilbage igen. Ellen nåede at lære Bamse og Kyllings blevet-væk-sang og til sidst satte vi os op af en elboks ved vejen, i det håb at enten far eller farmor ville kommer kørende forbi for at lede efter os.

Og det gjorde far heldigvis også! Det viste sig at bilen faktisk stod nede af en af stikvejene – bare ca. en kilometer nede og jeg havde husket at det var et par hundrede meter. Og at der altså er to børnehaver i området…

Så kørte vi også hjem i seng – desværre nåede vi ikke afslutningen på eventet, men det var vist så rigeligt blevet sengetid.

Torsdag kom Post Danmark Rundt gennem Ulstrup og Ellen var nede og heppe sammen med et par stykker fra børnehaven. Hun var endda så heldig at få en keyhanger. Eller så var det Karen der var heldig, for hun er meget glad for den – hun elsker alt der kan klikkes. I går aftes da hun blev puttet, efter hun var faldet i søvn, sov hun med den om halsen og holdt den godt fast i hånden. Jeg nænnede ikke at tage den fra hende, så jeg spændte den bare op i halsen.

Lørdag var Kåre og pigerne alene hjemme – jeg var til 50-års fødselsdag. De havde vist hygget sig, men Ellen havde alligevel lige bedt Kåre om at bede mig om at komme ind og kysse hende godnat når jeg kom hjem. Og da jeg stod op søndag formiddag var der mange knus til mig. Så hyggeligt. 🙂

I morges gad jeg ikke stå op. Så jeg sagde til Ellen, at jeg nok skulle stå op, når hun havde dækket bord og fundet morgenmad. Og det gjorde hun så. Hun er meget stolt, for hun kan nemlig lige præcis nå mælken i køleskabet nu. 🙂 Og så var jeg jo ligesom nødt til at stå op…

Jeg har lige siddet og set Mr. Bean med ungerne. Jeg sidder med Karen op af maven. Pludselig vender hun sig rundt, kysser mig på kinden, smiler og vender sig rundt for at se videre. Mor smeltede totalt. Det er første gang hun har gjort det!

Ellen på ferie

Karen har været til tandlæge for første gang. Hun forstod ikke helt hvorfor hun skulle have en finger i munden, men opførte sig ellers nogenlunde eksemplarisk. Næste tandlægebesøg er om fem måneder.

Lørdag tog mig og Ellen til event i Kallehaugerland. Ellen kedede sig lidt – det var mest voksne der snakkede. Der kom godt nok en dreng på omkring otte år, men lige som de var kommet igang med at lege lidt, så kom der to mere på syv-ni år og så er det klart at en fire-årig ikke er spor interessant mere. Det blev Ellen lidt ked af. Men til gengæld var der masser af kage og frugt og is – og den slags kan Ellen godt lide. Jeg havde glemt sko til Ellen, men vi fik alligevel fundet to caches nær eventstedet og to af de tre eventcaches på vejen hjem. Og Ellen fik snakket Henriette et øre af. 🙂

Jeg havde egentlig lovet Ellen at vi skulle bade, men da Ellen ikke kan svømme, så var badebroen i lystbådehavnen i Mellerup ikke lige ideelt, så vi måtte springe svømningen over.

Søndag tog Kåre og Ellen til Bjergby og mig og Karen hyggede os hjemme. Vi var nede at handle (og kom til at købe en is – utroligt så grattet man kan blive af en lille is) og bagte pølsebrød til frokosten. Og så hyggede vi os ellers i haven i varmen – og soppede lidt i badebassinet.

Da Kåre kom hjem (Ellen bliver i Bjergby til tirsdag) og vi havde spist aftensmad gik vi en tur i skoven – Karen i bærestolen, for så kan man komme steder man ikke kan med klapvognen.

Det var lidt underligt i morges – vi var kun mig og Karen hjemme. Men det gik godt nok hurtigt. Selvom vi hyggede os med morgenmaden og fik smurt madpakke, så var hun i vuggestuen tre kvarter efter hun stod op!

Mor er stolt

Søndag var vi på geocachinghyggetur til Bjerringbro – det endte med at blive lige langt nok for os tre piger, men det var nu hyggeligt alligevel.

Karen er begyndt at lægge puslespil. Hun har længe leget med dem der “et hul – en brik”, men den sidste uges tid er der sket meget. Hun lægger nu puslespil i rammer med op til 10 brikker.

I går aftes bad hun om at få bleen af og ville gerne på potten. Det fik hun naturligvis lov til og for første gang tissede hun på potten. Nå ja, tilfælde, tænkte moderen. Men i morges gentog hun det. Da vi havde puttet lidt i sengen bad hun om at få bleen af og jeg spurgte hende om hun ville på potten. Ja, sagde hun og gik ud og tissede. Det er vist sådan noget man skal være forælder for at forstå, men jeg er altså lidt stolt af min lille pige.

Grynte Christiansen

Fredag morgen skulle jeg være i Randers 8.15, så ungerne blev vækket 7.10 og nåede kun at blive smidt i tøjet inden de blev afleveret i børnehaven. Der var boller med honning og marmelade til morgenmaden i børnehaven, så der var slet ingen brok.

Fredag aften gik mig og Karen en lille tur før aftensmaden, men den blev endnu mindre end beregnet, for langsomt tussende på vejen kom et pindsvin gående. Sådan en skal ikke være ude på den tid af dagen, så vi tog ham med hjem. Karen synes godt nok det var lidt underligt at dele klapvogn med et pindsvin…

Jeg ringede til Pindsvinevennerne og da der var frygteligt langt til deres plejere blev vi enige om at Grynte blev hos os natten over og indtil lørdag aften. Det var en han, så der var ikke sultne unger nogle steder og han var rigelig stor til ikke at være ved at dø af sult (1050 gram). Så vi gik ned og købte noget kattemad til ham og placerede ham i soveværelset i en kæmpe papkasse med et stort håndklæde og en masse aviser.

Han både spiste og drak og sked og rumsterede rundt hele natten – nok til at jeg smed ham ud på badeværelset i stedet for.

I eftermiddags tog jeg ham så ud på badeværelset, hvor han viste at han gik fint og hurtigt og da han stadigvæk så fin ud og havde spist godt, så blev han sat ud i haven her efter aftensmaden. Han blev sat ud i et fint pindsvinehus vi har lavet til ham – så håber vi han får lyst til at blive boende.

Ellen synes det var rigtig spændende med sådan en gæst – men det var nu også hyggeligt at moster Ane kom på besøg til frugt og aftensmad. Der blev læst højt og hoppet på trampolin og generelt hygget.

Tilbage til hverdagen

Så er det hverdag igen. Ellen har måtte vækkes mellem 8.30 og 9.00, mens Karen er stået op klokken 8. Dejligt.

Det er gået fint med at starte op i børnehaven igen – Ellen har været lidt træt om aftenen og Karen har vist lidt droppet det der middagslur, men ellers går det fint. Karen havde kastet op en enkelt gang i mandags, men da det kun var en enkelt gang og hun ikke virkede syg fik vi bare en besked om det da vi hentede. Og der har da heller ikke været noget siden. Vi tilskriver det en gyngetur og vaskede regntøjet.

Karen er ved at stoppe med amningen – der går flere morgener hvor hun ikke viser interesse, så det planlægges at jeg skal starte på noget absolut anti-amningsmedicin i næste uge.

Karen lavede en god en i går. Hun havde tabt et stykke rugbrød på gulvet, men havde noget i begge hænder. Resolut bøjede hun sig ned – med strakte ben – og spiste brødet direkte fra gulvet. Der er godt nok noget mere fleksible i den alder. 🙂

Ellen har leget lidt med næstnabodrengen i dag, men hun er ikke så god til det der med de sociale spilleregler endnu, så det endte i tårer.

Resten af sommerferien

Den sidste uge gik med besøg af Tomas, Dina og Ask, en tur til farmor og farfar, en tur til Silkeborg og en tur til høstdag med Dansk Schleswiger Forbund.

Mandag kom Tomas, Dina og Ask på besøg. Karen har jo altid været den mindste, både i familien og i børnehaven, så hun synes det var lidt sjovt med sådan en bette størrelse. Og Ellen snakkede alle et øre af og nød at vise alting frem. Stakkels Tomas fik da i hvert fald bygget et par togbaner…

Onsdag kørte Kåre og pigerne til Bjergby, hvor de hyggede sig med de ældste fætre og kusiner.

Fredag spurgte vi Ellen hvad hun allerhelst ville. Hun ville gerne lege i rørene i Silkeborg. Så vi kørte til Silkeborg og tog på McD… Hun havde slet ikke tid til at spise, men legede. Hun fandt sammen med en anden pige og de hyggede sig sådan at vi blev der 2½ time… Det var lidt kedeligt, men jeg fik handlet lidt og Kåre fandt en mystery.

Bagefter kørte vi ud for at gå en tur om Vejlsø – men kom til at gå forkert og endte med at gå rundt om Vejlbo Mose i stedet for. 🙂 Vi spurgte Ellen hvad hun helst ville – det var hendes dag – og hun valgte at bade i Almindsø i stedet for at tage i Aqua.

Her var det nu kun mor der fik svømmet, Kåre har aldrig været den store vandhund og beholdt tøjet på og ungerne nøjedes med at soppe. Ellen fandt igen sammen med en pige – denne gang en franskmand. De forstod ikke så godt hinanden, men det forhindrede dem ikke i at snakke løs. 🙂

Søndag kørte vi nordpå og var til høstdag med Dansk Schleswiger Forbund. Det var rigtig hyggeligt. Vi havde madpakke med og så hvordan høsten forgik i Gamle Dage(TM). Ellen har jo redet et par gange i løbet af sommeren, men der har ikke været nogle steder jeg har måtte ride sammen med Karen. Men sådan en schleswiger er altså kraftig nok til at kunne klare selv mit tunge korpus, så Karen fik en ridetur! Jeg kørte i hestevogn med pigerne ned til bilen – Kåre måtte gå med klapvognen.

Sommerhustur

Vi havde lånt sommerhuset i Tranum og havde en næsten-uge med blandet vejr.

Vi nød naturen, besøgte den lokale skovlegeplads, geocachede en smule og var i Fårup Sommerland, hvor vi dog havde ALT for lidt tid. Vi havde ikke troet at ungerne holdt så længe, men da vi havde været der syv timer lukkede de altså, selvom vi slet ikke var klar. Mormor, morfar og moster Ane kom på da butikken havde lukket og moster Ane og Ellen fik kørt nogle ture.

Vi var i Aquaparken, men der var ALT for mange mennesker, så Ellen ville ikke rigtig prøve noget. Men hun ville heller ikke ud – det viste sig at være fordi hun ikke turde gå gennem et overfyldt omklædningsrum igen, så hun fik lov til at skifte ude foran. Og så var der lige en uheldig tur i Colorado River (træstammerne), hvor Ellen bankede hovedet ind i Kåres ryg med næsen forrest. Men ked-af-det-heden forsvandt som dug for solen efter en tur i Mineekspressen. 🙂

Vi var også på Antons Skovtur og Karen lærte hvordan mosebølle- og blåbærbuske ser ud. Åbybro-by-Night nåede vi også og så selvfølgelig bare hyggetid i sommerhuset.