Archive for May, 2011

På tværs

Kåre: Jeg går ud og hænger mig!
Ellen: Du må ikke hænge dig.

Kåre havde bare overset en indlysende løsning af en mystery og følte sig lidt dum. Men altid rart at Ellen trods alt kan lide ham – hun har været NOGET på tværs i dag. Sparket Siri, nægtet at tage tøj på, slået og råbt. Og hun har ellers fået en fin, ny cykel fordi hun har været så god til at sove uden sut.

I går vågnede hun 6.45! Kåre var på vej ud af døren, så det blev klaret med: “Ellen, har du ikke lyst til at prøve at spise morgenmad i børnehaven?” Det havde hun heldigvis, så ned med hende og hjem i seng igen!

Og så var der arbejdsdag i børnehaven, så Ellen var der fra 7.10 til 20.30 i går. Men hun virkede som om hun hyggede sig. Mig og Karen var lige med til starten og så kørte vi til Randers efter en cykel. Da vi havde spist og slappet lidt af hjemme gik vi ned i børnehaven og var lige med til det sidste. Det er jo alligevel begrænset hvad jeg kan hjælpe til med.

Desværre aner jeg ikke hvor kameraet er, så der er ingen billeder.

Sutteopfølgning

Tirsdag aften gik det IKKE godt. Hun faldt først i søvn klokken 22 efter meget gråd, klynk og generel utilfredshed.

Onsdag efter aftensmaden skulle jeg aflevere et brev i Borgerservice og tog Ellen med på løbecykel. Men den onde, onde mor kom til at stoppe brevet i brevsprækken… Så Ellen fik en tur i skoven som kompensation – og så lovede jeg hende at vi skulle aflevere et brev i dag, som hun så måtte stoppe i brevsprækken.

Men vi havde en hyggelig skovtur – vi så en larve og en død bille og vi fandt en lille hjerteballon og en pind. Og lige da vi var ved at være hjemme kørte Ellen så skråt hen over vejen for at komme over til lågen – uden at se sig for eller noget. Så det endte alligevel med lidt skrig og skrål, da hun blev hevet tilbage for at se sig ordentligt for.

I sidste uge så vi jo en slange i skoven og det gav følgende kommentar fra Ellen:
“Og så forskrækkede vi slangen og så blev den helt slange-bange.” 🙂

Putningen gik bedre end tirsdag, men hun skulle alligevel have trøst et par gange. Og så har hun fået en dårlig ide med at skulle på toilettet efter hun er blevet puttet. Hun er på toilettet som det sidste inden hun skal i seng, så det er ikke fordi hun skal – men når nu ungen er ved at være renlig og siger hun skal på toilettet, så er man jo nødt til at tage det alvorligt. Også selvom det bare er en fiks ide.

Uden sut

I går var det dagen, da Ellens sut skulle afleveres. Hun havde selv bestemt at den skulle afleveres på biblioteket – hvor ellers? 🙂

Så da hun var blevet hentet i børnehaven tog hun sutten i lommen og vi gik/cyklede på biblioteket. Jeg nåede lige ind først og “advarede” bibliotekaren og da Ellen kom blev sutten pænt afleveret til hende og så gik Ellen hen og legede. Desværre kom hun så til at tisse på gulvet – forældrene skulle lige have husket at hun skulle tisse inden vi var taget afsted… Så hun måtte cykle hjem med numsen bar.

Bortset fra en lidt træls putning, så gik alt fint. Hun bad ikke engang om sutten, for den var jo blevet afleveret. Så håber vi bare det bliver ved med at gå sådan.

Og så har vi snakket lidt om værelsesfordeling og udbygning og huskøb her i huset, men Ellen har klart meddelt sin holdning til den sag: Karen skal sove på Ellens værelse! Så nu må vi lige se om begge senge kan være der på en gang og så er det vist løsningen. Begge unger sover alligevel som sten, så jeg tvivler på at de kommer til at vække hinanden.

At sidde ved bordet

Ikea-stolen med en pude i ryggen – så er Karen klar. Og stofkaniner lever et meget farligt liv her i huset!

Vi sidder og snakker om at Ellen nok også engang får børn, så de kan få mælk fra hendes bryster.

Mor: Og så har du nok også en mand, ligesom jeg har far.
Ellen: Ja, det er Rasmus!

Jamen, så ved vi da det. 🙂

Feber igen og skovtur

I går aftes fik Karen feber igen og i dag har hun været pjevset og sådan lidt feber. Samtidig har hun ikke rigtig ville spise, så jeg har lidt problemer med brysterne. Jeg har haft en knaldende hovedpine og Kåre har været særdeles træt – så det har været en rigtig god dag…

Efter frokosten tog mig og Ellen i skoven, så Kåre kunne få lidt ro – men så skreg Karen. Men Ellen fik soppet i bækken og vi var ved at træde på en snog, så vi havde en god tur.

Syg Karen

I forgårs blev Karen pludselig så varm – det lille pus havde feber. Ikke noget vildt 38,3, men alligevel ikke rart når ungen ikke har det godt. Men i går morges var hun frisk igen.

Søndag aften blev Karen for første gang puttet i vuggen. Indtil da sov hun mellem os i dobbeltsengen. Men det gik ligesom med Ellen – hun lagde sig til at sove. Der har ikke været nogle problemer med det – det er nu nogle nemme unger vi har os.

Karen er rigtig begyndt at lege med legetøj nu. Hun har specielt en bog og en uro som hun er meget glad for. Hun har også fundet ud af at hvis man løfter overkroppen og slår den hårdt ned i skråstolen, så vipper den.

I går var Ellen rigtig hjælpsom. Hun hjalp med at rydde op og med at lave mad – hun skar gulerødder i tern (og Kåre flygtede, hans nerver kunne ikke holde til at se på Ellen med en skarp urtekniv) og smuttede sojabønner.

Billedspam

Karen har fået vasket hår i dag – for første gang. Hun blev placeret på en vaskeklud i en høj stol fra IKEA i bruseren og så brugte jeg en af Ellens vandkander til at hælde vand over hende. Hun synes det var vældig sjovt.

Show and tell

I dag vækkede Kåre mig da han var på vej afsted. Mig og Karen sov, men han havde smurt madpakke, affodret Ellen og givet hende tøj på.

Da vi var på vej i børnehave så vi at der var vinbjergsnegle i indkørslen. Dem ville Ellen gerne have med ned og vise de andre i børnehaven, så vi pakkede dem i en kasse. Og Ellen viste dem stolt til alle og de andre børn synes at de var spændende.

Det samme

Jeg har købt en lækker heldragt til Ellen i brun fløjl og den er simpelthen så fed, at jeg var nødt til at købe en til Karen også. Men ak og ve – der var udsolgt. Men heldigvis fandt jeg en brugt.

Så i dag har de været i ens tøj – Ellen var SÅ stolt. Og moderen synes de er så nuttede. 🙂

Læg i øvrigt lige mærke til Ellen – hun er en af de der irriterende mennesker, der bare skal kigge ud af vinduet for at blive brun…