Ferien i Goslar – dag 4

Mandag ville vi tage ned til Goslar for at se Zwinger – en del af byens forsvarsværk og et af de stærkeste befæstningstårne i Europa. Nederst er væggene 6 meter tykke. Nu er det privat og der er ferielejligheder i bunden og museum i toppen. I vores vandrerhjemstilbud var der nemlig billetter til Zwinger, Rammelsberg og sejlbanen til Bocksberg.

Det var et meget lille museum og det var ikke sådan synderligt interessant, men der var en fantastisk udsigt fra toppen – der var også meget varmt, selvom klokken ikke var mere end 10.30.

Vi gik ned til den anden ende af den lille park Zwinger lå i og fandt den legeplads der lå der. På vejen så vi på ænder og ællinger i en noget grøn sø. Ellen hyggede sig på legepladsen og hun var ret dygtig til selv at kravle op i tårnet til rutchebanen – det var bare en lodret stige med relativt langt mellem trinnene – men en kryster har hun nu aldrig været.

Efter et lille middagshvil på vandrerhjemmet (med Tigerdyret på den medbragte bil-DVD-afspiller) tog vi igen ned til goslar. Denne gang kørte vi ned til et supermarked og parkerede og så cyklede vi ellers rundt. Vi var lige inde i supermarkedet efter en is inden vi kørte – det er altså NOGET billigere at købe is i Tyskland end i Danmark!

Den første cache var oppe af en laaaaang trappe i en lille park. Der er rigtig mange små grønne områder i Goslar. Den anden var strategisk udvalgt fordi den lå ved en anden legeplads. Her var Ellen ikke eneste barn og tyske børn er ikke spor anderledes end danske: Det de andre børn har, er MEGET sjovere end det man selv har – men andre må ikke røre ens ting! De to sidste caches var lidt kedelige – i hvert fald for Ellen: En micro ved en byport og en micro ved en kirke.

Og så var det ellers hjem til aftensmaden, som var to forskellige slags pasta og to forskellige slags sovs og naturligvis masser af salat. Aftenen blev afsluttet med leg på legepladsen. Der var ingen sand, men man kan også godt lave boller og chokoladekage af grus.

This entry was posted on Saturday, July 24th, 2010 at 16:57 and is filed under Ferie, Geocaching. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply