Juletur til Elmuseet

Ja, jeg ved godt at det hedder Energimuseet, men jeg kommer nu altid til at kalde det Elmuseet.

Men i hvert fald plejer de at have juleåbent en dag i adventstiden og i år ville vi altså besøge dem.

Vi kom omkring klokken 11 og det første vi ser, faktisk allerede inden vi når indenfor, er Julemanden! Ellen skynder sig at gemme sig bag mig. 🙂

Men han dykker ned i sin sæk og har tre slikkepinde med op. Ellen tager forsigtigt en og siger tak. Men Julemanden siger at hun må få ALLE tre. Og bagefter dykker han IGEN ned i sækken og igen og igen. Så hun ender med tre slikkepinde, en blyantspidser, en lineal og to magneter. Det var en MEGET gavmild julemand!

Vi ser et par af udstillingerne og vender tilbage for at få noget frokost. Der var bl.a. risengrød med det hele (også nisseøl) for 18 kroner. Kåre fik en adventsplatte med to store frikadeller og rødkål og tre pæne stykker stegte sild – og tre halve stykker rugbrød. Hvad er det folk har imod rugbrød? Der er aldrig nok og der er altid masser af kød.

Så så vi resten af udstillingerne og der var masser af aktiviteter. Man kunne klippe julepynt, der blev kogt bolcher og bagt vafler. Da Karen så de vafler garanterer jeg for at sutten hurtigt røg gennem luften!

Det største hit var en robot der spillede “følg-den-mærkede-skål” med en, men der var masser af andre ting hun synes var sjovt.

Karen faldt i søvn på vej mellem en af bygningerne, men vågnede brat, da det pludselig begyndte at regne voldsomt – stakkels Karen.

Da vi så havde fået handlet og kom hjem var det tid til adventskrans, julesalmer, julehistorie og æbleskiver.

This entry was posted on Monday, November 28th, 2011 at 11:56 and is filed under Ellen, Karen, Udflugt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply