Onsdag den 17. juli – På opdagelse

Selvom vi havde været MEGET trætte, da vi kom i seng, var det ikke fordi vi sov længe. Jeg faldt ikke rigtigt i søvn igen efter klokken 3 og det samme gjaldt vist Kåre. Jeg tror klokken var omkring 6, da vi kapitulerede og stod op. Før vi så meget som var i tøjet forlangte Ellen det første spil Airhockey. Da vi kom til at se ud i haven lå der en kanin i en lille fordybning i jorden. Den var meget tolle, men løb alligevel da vi kom for tæt på den. Løb er måske så meget sagt, men den luntede da en smule. Vi fik kigget lidt på haven og tjekket hængekøje og gynger.

Der var ikke så meget mad i huset, så vi besluttede os for at se nærmere på canadisk kultur og gik til den nærmeste Tim Hortons for at få morgenmad. Tim Hortons er en canadisk kæde der mest minder om en blanding af McDonalds and Starbucks. Der var sjovt nok andre der havde fået samme ide. Jeg skulle bestille og jeg var helt forvirret. For ingen steder på skiltene stod der at man skulle vælge noget, så pludselig stod jeg og skulle vælge for de andre – og det var altså første gang siden jeg var i Japan i 1998 jeg skulle bruge mit engelsk og han snakkede meget lavt og meget hurtigt. Men vi fik da mad. Ungerne fik æblejuice og slushice, jeg fik kakao og Kåre fik kaffe. Slushice er faktisk noget af det billigste man kan drikke her i Canada. Ungerne fik wraps med æg og bacon og ost, Kåre fik en kiksesandwich med æg og bacon og ost og jeg fik en bagel med æg og bacon og ost – jeg vandt helt sikkert for bedste og mest mættende mad. Jeg fik også det dyreste – det kostede lige omkring 30 kroner for en kop kakao, en bagel med fyld og en hash brown. Bagefter fik vi en boks med 10 TimBits – måske bedre kendt som DonutHoles. Det er altså lige fedt og sødt nok for mig, men Kåre og Ellen tog godt for sig af dem.

Vi skulle jo have handlet lidt, så vi gik op mod SouthCenter Mall og den dagligvarebutik vi havde fået at vide lå ved siden af. Heldigvis er der gangbro over Anderson Road, for det er altså en halvbred vej med tre-fire spor i hver retning.

Det kan godt være at SouthCenter Mall er lille efter canadiske forhold, men det er ENORMT efter danske forhold. Noget af det første vi så var en Disney Store – gæt om det var nemt at få pigerne med derfra? Men de var nu også rigtig søde og viste pigerne hvordan man fik nogle af tingene til at gøre sjove ting og de fik endda et klistermærke hver. Vi nåede ikke at se ret meget af centeret før vi gik over på den anden side af parkeringspladsen til SafeWay, et supermarked. Her ligger der nemlig normalt ikke fødevarebutikker i indkøbscentrene. Vi manglede lidt en mønt til en vogn, men det gjorde ikke så meget, for vi skulle jo slæbe det hele hjem. Vi fik meldt os ind i deres “klub”, så vi kunne få alle rabatterne – så nu har vi medlemskort til SafeWay i Canada…

Da vi kom hjem var Bill der – han var ved at klippe hæk og slå græs. I køleskabet var der en frugtkurv, en bakke med nippe-nappe-mad, lidt sødt til ungerne og en flaske vin – så lækkert!

Vi havde ikke rigtig fået noget at drikke med fra SafeWay – det skulle jo slæbes hjem. Så vi ville tage bilen og køre over for at handle, for det der klorvand smager altså ikke ret godt! Men bilen var død. HELT død. Bill var desværre taget afsted igen.

Så vi gik ud for at se på cyklerne – lækre mountain bikes og en cykelvogn – helt perfekt, men som vi skulle til at cykle begyndte det at regne – ikke bare lidt, men seriøst, og det tordenede også. Jeg cyklede nu alligevel – der er ikke meget der kan lokke som kold cola. Det viser sig at min jakke måske ikke er helt vandtæt… Men jeg fik købt noget at drikke.

Heldigvis havde naboen jo fortalt at han makkede med biler, så vi gik over og bad om hjælp – og det klarede han nemt. Imens de startede bilen og kørte lidt rundt fik jeg lavet mad – svinekød med grøntsager og ris.

Og så var det ellers på hovedet i seng – for vi var TRÆTTE. Godnathistorierne kræver simultantolkning, for de er jo selvfølgelig på engelsk. Men allerede her ved anden putning havde pigerne fået en favorit, om en dreng der spiste tærter om kap. Og “Chugga Chugga Chugga Chugga Chugga Chugga CHOMP” blev oversat til “Gumle Gumle Gumle Gumle Gumle Gumle HAPS”.

This entry was posted on Thursday, July 25th, 2013 at 21:31 and is filed under Ferie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply