5. august – Heritage Park

Første mandag i august er Heritage Day i Alberta. I den anledning tog vi i en historisk by, Heritage Park, som er en by med huse og gårde fra historisk tid – fra koloniseringen til nu.

Efter at have parkeret bilen var der et godt stykke at gå før vi kom op til selve byen. Vi kom forbi en vindmølle og et hus under opførelse til minde om “The Famous Five”, fem kvinder der havde sikret de første rettigheder for kvinder i Canada. Vi kom også forbi damptoget, som imponerede pigerne meget, og vi lovede dem vi skulle ud at køre i det senere.

Da vi nåede byen startede vi med at sætte os på en græsplæne og indtage madpakken, og kigge på hvad vi nu kunne se. Der var et lille “strøg” med gamle butikker, og der var adskillige autentiske gamle forlystelser – en ballongynge, en karusel, en kålorm, en gyngekarusel, og nogle flere ting. Vi kunne også se ned til hjuldamperen på søen. Så der var nok af ting pigerne ville.

Der var ingen vej udenom at starte med forlystelserne, og pigerne nød det også. Men til sidst fik vi hevet dem videre til at prøve andet også. Vi tog en hestevognstur der startede lige da vi gik forbi – og så opdagede vi at vi kun havde set en lillebitte del af parken. Byen var ét hjørne, men der var også gårde, et fort og en indianerlejr, et mineområde og meget mere. Miss Paula fortalte hele vejen om hvad vi kørte forbi, og turen tog en tyve minutters tid.

Lige da hestevognen kom tilbage var hjuldamperen lagt til, så vi tog en tur på søen med den. Ombord var et orkester der spillede klassisk musik fra koloniseringsdagene. Det var en rigtig fin tur rundt på søen, og pigerne nåede flere gange rundt på damperen.

Da vi kom tilbage insisterede Ellen på endnu en forlystelse (en karrusel med hængende gynger), mens Karen og Trine kiggede op til strøget og besøgte bageren og et par butikker. Bagefter truede regnen gevaldigt, der havde været byger hele dagen, og netop som vi ventede på toget åbnede sluserne. Men vi holdt ud og hoppede på toget da det kom. Vi kom med toget to gange rundt, det stoppede nemlig kun ved hver station hver anden gang, og vi skulle jo helst havne ved vores ting igen. Så vi sluttede ved strøget igen, hvor det var tid til at få den is vi havde lovet pigerne.

Vi stillede os i kø til is, det tog en evighed, og var meget forvirrende. Man købte en is med to kugler, men de blev slået ind på et kasseapparat som kun kendte til is med en smag, så alle skulle først sige smagen på den ene kugle af hver is man ville købe, så blev bonnen skrevet ud, og med håndskrift blev tilføjet smagen på den anden kugle af hver is. Så blev sedlen givet til en anden der lavede isvaflerne. Det var meget omstændeligt, og en hel del langsommere end hvis man bare havde lavet isene efterhånden som man fik bestillingerne… Men is blev det til, og så var det desværre lukketid i parken. Der var temmelig meget vi ikke nåede at se, så det var lidt en skam.

På vej hjem kørte vi forbi Walmart, hvor Ellen blandt andet købte et computerspil med Dora the Explorer, som var blevet lidt af en forelskelse på det Canadiske Netflix. Desuden købte vi ind til aftensmad – men jeg kan simpelthen ikke huske hvad vi spiste 🙂

Om aftenen faldt Ellen i søvn med en ishockeyhjelm på. Sådan kan det gå når man leger i sengen og er træt…

This entry was posted on Monday, January 6th, 2014 at 14:29 and is filed under Ellen, Ferie, Karen, Udflugt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply