4. august – Calgary Zoo

4. august 2001 er vores bryllupsdag. I den anledning besluttede Kåre spontant at lave morgenmad: Amerikanske pandekager med sirup og banan, røræg, bacon, juice og kaffe stod morgenmenuen på. Bagefter stod dagen på udflugt.

Zoologisk have ligger lige ved Bow River, og var blevet voldsomt ødelagt af oversvømmelserne. Men 1. august åbnede de en del af haven til reduceret pris. Vi havde bestemt at vi gerne ville besøge den del af parken der var.

Vi så først pingviner og gik derefter af dinosaur-stien. Selvom de lidt skuffende ikke havde nogen levende dinosaurer, havde de nu alligevel nogle ret flotte falske nogen, og vi gravede også et dinosaurskelet ud i en sandkasse. Der var rigtig mange frivillige der gerne ville fortælle og vise ting frem, og det gav lidt ekstra når der pludeselig står en og siger, “Hey, do you want to know something cool about dinosaurs?”.

Bagefter gik vi den anden vej mod de canadiske dyr. Der var forskellige hjorte og geder på det første stykke, og en lille bjergklatringskløft. Og så var det at Ellen skulle på toilettet og i hvert fald ville selv. Og inde på dametoilettet fik hun en ven. Der var nemlig en pige der gav hende et stykke papir til at tørre hænder i, og fra da af var de perleveninder! De gik med hinanden i hånden og legede og pegede på dyrene, og Ellen var lykkelig for at have en at lege med! Vi fulgtes det næste lange stykke og så ugler, elge og bjerggeder. Og vi delte frugt og rosiner vi hver især havde haft med.

I den fjerne ende af parken ville vi have haft frokost. De serverede hambrugers, majskolber og hotdogs fra grill. Desværre viste det sig at de skulle lukke om ti minutter (klokken var ti minutter i tre – parken lukkede klokken fem) og derfor ikke rigtig havde mere mad tilbage. Så vi måtte vente med vores sene frokost til vi nåede hovedindgangen igen.

Vi kom forbi ørne, kalkuner og hjorte, og kom til bjørnene og pumaerne – og vi var heldige nok til at se pumaerne blive fodret. Og så var vi endelig klar til selv at blive fodret. Maden var hotdogs og pommes frites og ikke noget at skrive hjem om. Vi ærgrede os over at vi var gået glip af chancen for grillmad i den anden ende af parken.

Efter maden havde vi lovet at pigerne måtte prøve den midlertidige legeplads der var oprettet i den åbnede del af parken med en hoppeborg og lidt legeredskaber. Men den viste sig at være blevet lukket. På det tidspunkt var der en halv time til parken lukkede, så vi var ærlig talt noget forundrede og irriterede. Da vi købte billetterne i billetlugen havde den flinke billetsælger endda udpeget hvor den ville være uden at nævne noget om at den lukkede før resten af parken.

I stedet besøgte vi pingvinerne en sidste gang før vi kørte hjem. Vi havde en snedig plan om at køre i IKEA og spise svenske kødboller på vejen hjem, men det viste sig at de lukkede tidligt (det var trods alt søndag) så den plan måtte aflyses. I stedet tror jeg maden blev improviseret med nogle pølser derhjemme.

Det blev desværre ikke til meget hyggelig bryllupsaften efter pigerne var puttet. Kåre var en smule sløj. Om det skyldtes at han selv havde stået for maden om morgenen må stå hen i det uvisse…

This entry was posted on Thursday, November 7th, 2013 at 12:40 and is filed under Ellen, Familie, Ferie, Karen, Legekammerater, Storesøster, Udflugt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply