Archive for the ‘Hverdag’ Category

Tiden frem mod jul

Vi har heldigvis ikke haft så meget vi skulle i december i år. Æbleskiver hos farmor og farfar var det eneste vi alle sammen skulle. Kåre havde en julefrokost på arbejdet og Ellen har været inviteret til et par fødselsdage, som hun desværre slet ikke har magtet at skulle afsted til alligevel.

Så december er gået stille og roligt. Karen har været en smule syg, lidt diarre den ene dag og et par nætter efter stod hun lige så stille ved siden af os i sengen og fortalte, at hun havde gylpet i sengen. Så måtte der jo skiftes sengetøj, mens hun blev vasket – men det var det.

En enkelt lille geocachingtur er det blevet til, men ellers bare afslapning og hygge.

Vi har eksperimenteret lidt med ingen skærme efter aftensmaden – for nogen af os. Og der er ingen tvivl om at det projekt er sværere for forældrene end for børnene. De er begyndt at lege meget mere sammen – på en rigtig god måde. Så det synes jeg faktisk har været rigtig godt. Fredag aften gælder det naturligvis ikke – vi skal da se Disney Sjov. 🙂

Første decemberuge

Adventskransen blev til en dekoration, men blev naturligvis tændt og nydt med sang og æbleskiver.

Der var pakkekalender fra mormor, der mente, at det der LEGO fra City- og Friends-kalenderene var noget sølle noget, så der var blevet suppleret med alt muligt andet godt. Karen blev ellers særdeles lykkelig: Jaaa, små LEGO-klodser – lige det jeg ønskede mig! Og de har simpelthen leget så godt med det hver eneste dag.

Jeg var med Karen og børnehaven til julegudstjeneste – noget der vist er blevet lidt en tradition. Men det gør bestemt ikke noget, for det er da rigtig hyggeligt.

En chokoladejulekalender og et kalenderlys til hver fra farmor og farfar, var der også. Men så er det jo lidt et problem, for hvis lys skal tændes hvornår? Så vi har slået terninger om det hver morgen. Hvis der først kom en 3’er, så blev Karens lys tændt om morgenen og Ellens om aftenen og var det en 6’er først, så var det omvendt.

Og Ellen havde lavet en rigtig fin julekalender til os alle sammen i skolen/fritteren. Pigerne har også lavet til-og-fra-kort selv i år. Det der med at tegne gider de ikke, men de har skrevet dem selv.

Mormor var forbi til bedsteforældredag med forestilling og juleklip – og selvom de har fået en lillebitte bil, så var der heldigvis plads til et juletræ til os. Så lørdag var mig og Karen i Randers efter lidt julegaver og julelys. Kåre og Karen fik sat det op og det ser nu så hyggeligt ud!

Vi nåede også at have to besøg fra kommunen. Vi havde jo anket målgruppeplaceringen af Ellen og fik et bragende medhold, så vi havde besøg af en fra børnehandicapafdelingen og så af pædagogen og psykologen som hjælper os med vejledning og rådgivning.

Anyanka

Det største der skete i november var nok udvidelsen af familien. Vi har længe overvejet, men nu skulle det være.

Så en dag fredag efter skole/børnehave hentede vi Kåre i Langå og kørte ud til Dyrenes Beskyttelses katteinternat på Djursland. Der var mange katte! Vi aede og kælte (og blev lidt bidt og kradset), men oppe på loftet, liggende i en kurv, fandt Ellen vores kat. Vi ville egentlig have haft to, men hun var den der virkede til at passe bedst til os, så vi tog kun hende med os hjem.

Vi kender ikke hendes fortid, men hun er ca. halvandet år gammel. Første nat hoppede hun op i dobbeltsengen og sov ved vores fødder – og det har hun gjort lige siden. Hun sked på gulvet og tissede i sengen første morgen, men siden har der ikke været nogle uheld. Hun har ikke været ude endnu, men kommer det efter nytår. Hun er ikke helt tryg ved børnene endnu, men det kan jeg godt forstå, for børnene kan ikke finde ud af at være helt stille og rolig med hende. Specielt Karen kan godt være noget voldsom med hende. Men hun har ikke sagt ordentligt fra endnu. Til gengæld vil hun gerne ligge ved mig, når de andre ikke er hjemme.

Hun hed egentlig Camilla – men det er altså ikke et kattenavn. Så nu hedder hun Anyanka, opkaldt efter en hævndæmon fra Buffy the Vampire Slayer.

Ellen bliver stor

Ellen har mistet en tand i dag. Den har været på vej læææænge. Men midt i dansktimen (hun går i 0. klasse) havde hun skubbet til den med tungen og så var den røget ud.

Så hun har skrevet sin første mail til bedsteforældrene og Kåre:

jeg har tabt min tand

hilsen ellen

Tegnsætning og en detalje som store bogstaver, er ikke ligefrem noget hun gør i endnu. 🙂

Til gengæld læser hun glad og meget. Her til aften ville hun ikke have historie – hun ville læse en for mig. Så hun læste en hel Nomer-bog. Og bagefter ville hun finde “I østen stiger solen op” og imponerede hun mig ved at forklare, at “alle sangene står nemlig i alfabetisk orden bag i bogen, mor!”

Det er nu heller ikke fordi der ikke sker noget med Karen. Hun har smidt bleen om dagen – hjemme er der så godt som aldrig uheld – der er næsten dagligt i børnehaven, men teorien er at hun har så travlt med at lege, at hun glemmer det.

Hun er også begyndt at interessere sig meget for bogstaver og tal – se bare billederne.

Karen igen

Karen igen

Ellen uden fortand med fortand

Ellen uden fortand med fortand

Karens kærlige hilsen til hendes stolte mor

Karens kærlige hilsen til hendes stolte mor

Det er hvad der sker, når man efterlader ungerne alene med et Blokus-spil en times tid. :)

Det er hvad der sker, når man efterlader ungerne alene med et Blokus-spil en times tid. 🙂

Snevejr

Vi har fået sne! Nyvangsvej er særdeles glat af fastpresset sne. Så da mig og Ellen kom hjem i dag (Kåre og Karen var til gymnastik) tog vi en slaede med op for enden af bakken – og så gik det ellers over stok og sten hele vejen hjem. Det gik altså stærkt.

Da vi havde spist aftensmad tog vi Karen med og der havde været flere biler forbi og det var blevet endnu glattere, så nu kunne vi naa helt ned til naboen. Karen synes godt nok det gik for stærkt, så jeg måtte have hælene i. Men Ellen og jeg skreg af grin hele vejen ned – så undskyld til alle naboerne for larmen!

Løst og fast

Karen har haft sin første legekammerat med hjemme – det var rigtig hyggeligt og de legede godt sammen.

Ellen har været med til forestilling hos Krudtuglerne. De var rigtig dygtige. De sang flere sange og på nuværende tidspunkt er jeg nok ved at være lidt træt af Volvo-sangen… 🙂

Et par af de sjove:

Ellen: Mor, ham der har lavet Dr. Horrible, er han en nørd?

Jeg slog en edderkop ihjel. Ellen: Jamen mor, de er jo sådan nogle søde små væsener!

Ellen: “Kys er klamt!”

Ellen: Jeg har engang slået en bænkebider ihjel.
Mig: Det var da ikke sødt, hvorfor gjorde du det?
Ellen: Jamen, ellers kunne jeg jo ikke se hvordan den ser ud indeni!

Karen sidder på Kåres arm og aer hans mave, mens hun hvisker: Der er en baby derinde.

Ellen har besluttet at hun vil spare sine lommepenge op, så hun kan blive første kvinde på månen. Det kan godt være vi skal overveje at give hende nogle lommepenge, hvis det skal være for hendes egne sparepenge det mål skal nåes.

Men ellers er der forklaringer ved billederne.

Lidt blandet

Karen har vasket kameraet, så der er lidt begrænset af billeder. Men her de lidt af de få der er.

Ellen har været rigtig syg. Kaste op ud over sengen-syg. Stakkels pige. Hun havde godt nok klaget over hovedpine, men vi troede det bare var fordi hun ikke havde drukket nok. Men da hun så var på vej i seng stod det bare ud af hende. Og igen da hun havde været i bad. Ugen efter blev Kåre syg og var syg næsten en uge. Syg nok til at vi havde ham ved vagtlægen og ungerne fik en uplanlagt overnatning hos farmor og farfar.

De har også været hjemme ved mormor og morfar en weekend – de var bl.a. i Fårup Sommerland. Det kunne de sjovt nok godt lide. 🙂

Jeg har været på gigtsanatoriet i Skælskør en uge, hvor Kåre var alene hjemme med dem. Det gik vist fint.

Biograf, regnskov, IKEA, fødselsdag etc.

Mig og Ellen havde været så heldige, at vi havde vundet billetter til Otto er et næsehorn, så vi var på pigetur til Randers. Vi sad allerbagerst i salen på et dobbeltsæde, så der kunne puttes under filmen. Så skulle vi jo have noget at spise, så jeg spurgte Ellen hvor hun gerne ville spise henne: Randers Regnskov. Så vi tog i Randers Regnskov for at spise frokost. Årskort er en god ting.

Røde Kors-butikken på torvet i Ulstrup havde 10-års jubilæum, så de havde pyntet hele torvet i strik. Det så rigtig fint ud. Og ungerne fik en bamse hver i butikken, så de var glade. Senere på weekenden var der endda mulighed for at få en ridetur.

Der blev også holdt fødselsdag for Ellen og Toke hjemme hos farmor og farfar i påsken.

Januar

Bygningen af tilbygningen var nået dertil, hvor vi skulle have lavet hul og flyttet vinduer. Så der skulle ryddes en hulens masse. Bl.a. måtte vi sove i stuen et godt stykke tid og ungerne måtte dele Karens værelse. Og samtidig fik vi den ide at sætte huset “til bytte” på internettet i håb om at kunne komme på en spændende sommerferie – f.eks. til Østrig eller Schweiz. Så der skulle lige tages nogle ordentlige billeder – mens huset var i byggerod!

Mellem jul og nytår

Julemorgen var der fælles morgenmad hos mormor og morfar. Karen fik åbnet de sidste gaver og der var god ro og orden til at lege. Onkel Anders og Anne kom også lige forbi for at sige god jul.

2. juledag var vi til julefrokost i Bjergby og ellers blev tiden brugt på at lege med julegaver og hygge.

Natten mellem 29. og 30. december blev Siri meget syg med mavedrejning, der desværre endte med at hun måtte aflives tidligt om morgenen den 30. december. Læs mere i næste indlæg, hvis du har lyst.

Nytårsaften holdt vi som sædvanligt her hjemme, bare os fire. Det var hyggeligt. Ungerne fik lov til at være længe oppe og vi legede og fjollede og var ude for at gå en tur og se om vi kunne se lidt fyrværkeri oppe fra bakken.