Archive for the ‘Gymnastik’ Category

Anyanka

Det største der skete i november var nok udvidelsen af familien. Vi har længe overvejet, men nu skulle det være.

Så en dag fredag efter skole/børnehave hentede vi Kåre i Langå og kørte ud til Dyrenes Beskyttelses katteinternat på Djursland. Der var mange katte! Vi aede og kælte (og blev lidt bidt og kradset), men oppe på loftet, liggende i en kurv, fandt Ellen vores kat. Vi ville egentlig have haft to, men hun var den der virkede til at passe bedst til os, så vi tog kun hende med os hjem.

Vi kender ikke hendes fortid, men hun er ca. halvandet år gammel. Første nat hoppede hun op i dobbeltsengen og sov ved vores fødder – og det har hun gjort lige siden. Hun sked på gulvet og tissede i sengen første morgen, men siden har der ikke været nogle uheld. Hun har ikke været ude endnu, men kommer det efter nytår. Hun er ikke helt tryg ved børnene endnu, men det kan jeg godt forstå, for børnene kan ikke finde ud af at være helt stille og rolig med hende. Specielt Karen kan godt være noget voldsom med hende. Men hun har ikke sagt ordentligt fra endnu. Til gengæld vil hun gerne ligge ved mig, når de andre ikke er hjemme.

Hun hed egentlig Camilla – men det er altså ikke et kattenavn. Så nu hedder hun Anyanka, opkaldt efter en hævndæmon fra Buffy the Vampire Slayer.

Snevejr

Vi har fået sne! Nyvangsvej er særdeles glat af fastpresset sne. Så da mig og Ellen kom hjem i dag (Kåre og Karen var til gymnastik) tog vi en slaede med op for enden af bakken – og så gik det ellers over stok og sten hele vejen hjem. Det gik altså stærkt.

Da vi havde spist aftensmad tog vi Karen med og der havde været flere biler forbi og det var blevet endnu glattere, så nu kunne vi naa helt ned til naboen. Karen synes godt nok det gik for stærkt, så jeg måtte have hælene i. Men Ellen og jeg skreg af grin hele vejen ned – så undskyld til alle naboerne for larmen!

Hoppe, påskeæg

I påsken var vi også i hoppeland i Dronningborghallen – det har vi efterhånden været nogle gang og ungerne elsker det. De kan sagtens få en hel dag til at gå der. Eneste ulempe er at man ikke kan købe andet end dårlige pølsebrød og shushice der.

Vi var naturligvis også i Biersted for at finde påskeæg – det kan ungerne sjovt nok også godt lide. Heldigvis var der også lidt til os voksne. 🙂

Siden sidst og indtil jul

Jeg ved ikke lige hvad der gik galt – men nu prøver vi igen.

En lille billedfortælling – bare for lige at komme nogenlunde up-to-date.

Hverdag

Mandag morgen var spændende, for da vi stod op var håndværkerne godt i gang med at grave haven op. Så der har været masser at se på hele ugen.

Mandag eftermiddag var Ellen igen til multisport og denne gang var jeg bedre forberedt, så det var hyggeligt. Vi spillede bl.a. badminton og det var hun faktisk bedre end jeg havde regnet med til. Og så var det hjem for at lave aftensmad – lidt sent, når gymnastik og multisport slutter klokken 18. Men heldigvis fandt vi ud af at der er fællesspisning i cafeteriet om mandagen, så jeg skyndte mig at skrive os på listen, så næste mandag skal vi bare gå ind i cafeteriet og så er maden klar. 🙂

Onsdag ringede de fra vuggestuen, at Karen var syg – slap og formentlig feber og hun havde ikke lyst til sin madpakke! Jeg cyklede ned for at hente hende, men konstaterede sammen med de voksne, at hun ikke kunne sidde på cyklen hjem. Så en af de voksne hentede hendes bil, mens en anden pakkede Karen i tøjet og jeg cyklede hjem. Så Karen blev kørt hjem og hun havde da også 39,6 og kunne knap nok stå selv. Sikke en fantastisk vuggestue vi har! Men efter et afsnit Shaun the Sheep, et halvt æble, lidt juice og en god lur, så var hun faktisk glad igen.

Og onsdag aften kom mormor og moster Ane forbi på vejen hjem fra Tyskland – det var hyggeligt. 🙂

Torsdag blev hun hjemme, men hun var egentlig frisk.

Fredag kørte vi til Randers for at få byttet et par vinterstøvler til Karen og endte med at gøre ungerne lykkelige: Vi tog på McD for at spise “aftensmad”. De har virkelig fat i noget af det rigtige med de rør, for Ellen er totalt ligeglad med maden. Men først var Ellen virkelig ved at vise at hun er en pige. Hun gik helt i koma i H&M: Den der kjole, og den der, og den der osv. Og så den helt gode: “Orv, mor, se lige de her flotte lyserøde nogen til at have om brysterne!”

Lørdag tog mig og Ellen i biografen i Bjerringbro for at se Arriettys Hemmelige Verden. Det var godt nok en “frarådes under 7 år”, men det var et stort hit, omend det var lidt svært at sidde stille i næsten to timer. “Det er godt nok en god film”, hviskede hun til mig efter ca. en halv time. Efter filmen købte vi en portion pølsemix og satte os på et koldt torv og spiste. Så gik vi i Aldi og tog bussen hjem. Senere gik vi en tur i skoven.

I dag har vi været i Fladbro for at geocache på cykel. Der blev leget fængsel ved broerne langs Gudenåen. Jeg tror nok det var noget fra en af de fantasybøger Kåre og Ellen læser.

Siden sidst

Siden sidst har vi været til farmors fødselsdag i Bjergby, hvor vi var ude at gå en hyggelig tur. Det var rigtig rart at se ungerne. Ellen og Ann-Kathrine fandt meget hurtigt sammen og Karen hyggede sig meget med de store, specielt Toke.

Mandag er der multisport i de to store haller samtidig med at der er gymnastik for Karen i den lille hal. Og Ellen ville gerne prøve, så jeg tog med. Jeg havde ikke helt regnet med at der var SÅ meget forældreinvolvering – næste uge skal jeg have nogle ordentlige sko med. Ellen var ikke så glad for opvarmningen – sådan noget med fangelege er ikke lige hende (og har heller aldrig været moderen). Men resten gik nogenlunde. I hvert fald godt nok til at vi prøver igen næste mandag.

Vi har også været en tur ved Kjællinghøl for at genplacere en cache og lege på broen.

Ungerne har sovet rigtig længe – dækmanden kom for at skifte dæk fredag morgen klokken 8.30, men der var vi slet ikke stået op endnu. Torsdag og fredag var det faktisk Ellen der kom først ind og puttede og hyggesnakkede.

Ellen har været ved lægen og har fået noget midlertidig astmamedicin – hun har haft lidt svært ved at trække vejret. Hun har også fået i børnehaven og det er åbenbart lidt af et tilløbsstykke – men jeg kan se at hun ikke er den eneste. Hun siger at det ikke smager godt – men hun tager det helt uden at brokke sig – i øvrigt vist det eneste hun for tiden gør uden at brokke sig…

Onsdag var der kaffedag på sommerfuglestuen. Gammeldags æblekage er nu ikke så ringe. 🙂

Torsdag var der gymnastik som sædvanligt – men nu er det bare at aflevere hende, tage hjem og lave mad og hente hende igen. Hun er helt selvkørende.

Fredag aften var vi til Halloween i Gudenåhuset. Ellen har været der med børnehaven, så hun strøg direkte ind på biblioteket og fandt klæd-ud-tøjet. Og heldigvis synes bibliotekaren at hun var sød og fin, så hun fik lov til at låne kjolen resten af aftenen.

Der var masser af ting at prøve, men det var nok mest for lidt større børn, som havde set de gysere, der blev refereret til. Men ungerne fik lavet et badge hver, som de er meget glade for.

Der sker en masse med Karen for tiden, sproget bliver bedre og bedre og hun kan (og vil) mere og mere. F.eks. kan hun nu næsten selv tage flyverdragt på.

Et par guldkorn

I morges ville jeg lave müsligrød til ungerne som jeg plejer, men Ellen ville hellere have havregrød, så jeg hældte havregryn op. Det blev hun meget ked af, for hun ville åbenbart alligevel hellere have müsligrød. Hendes kommentar: “Åh nej, mor, du har ødelagt hele mit liv!”

Jeg hældte müsli i havregrynen og alle var glade.

Eller denne dialog fra sidste weekend:

Ellen: Mor er sødest!
Far: Bu-hu.
Ellen: Bare rolig, far, du er også sød, mor er bare sødere, for hun laver andelår og kyllingelår til os.

Ugen er gået stille og roligt med to gange gymnastik og et forældremøde. Ellen er alene til gymnastik nu – det går fint. Hun har en drikkedunk stående oppe på tilskuerpladserne/garderoben og går selv op og drikker når hun er tørstig. Meldingen fra de forældre der venter i hallen er at hun aldrig stopper med at snakke. 🙂

Lidt af hvert

Vi har haft besøg af moster Ane, vi har været på bondegårdsbesøg og ungerne har hygget sig med mormor, mens vi andre har været i teateret for at se Chess. Vi har været til sommerfest i børnehaven og mig og pigerne har været i Lee for at købe whisky. Gymnastik er startet igen og biblioteket er begyndt at vise film for vuggestuen igen – det er ved at være vinterhalvår.

Og så lige en lille film af Karen og hende yndlingsbeskæftigelse:

Karen lægger puslespil (YouTube)

Gymnastik

Så er gymnastik startet igen – i år skal Karen gå om mandagen og Ellen om torsdagen. Normalt kommer vi 15-20 minutter før tid, fordi det passer med at vi henter ungerne i børnehaven der og det kan ikke svare sig at gå hjem. Så de får lov til at løbe rundt i hallen.

Men for første gang i mandag skulle Karen blive og Ellen skulle med hjem. Ellen skreg og skabte sig hele vejen. Til sidst stoppede jeg hende og sagde, at hvis hun blev ved, så endte det med at vi kører direkte hjem næste mandag og at hun ikke får lov til at komme med ind og lege inde. Hun snøftede lidt, men stoppede.

Da vi så kom helt hjem og vi kom ind i bryggerset smed hun sig ned og skabte sig 5 sekunder, rejste sig op og sagde: “Jeg skulle bare lige af med det sidste.” Og så var hun glad resten af tiden og hjalp med at tømme opvaskemaskine og dække bord.

Karen kunne i øvrigt godt huske hallen fra sidste vinter, hvor hun kom der med vuggestuen. Hun pegede og løb glad ind.

Gymnastikopvisning og besøg

Lørdag var der gymnastikopvisning og Ellen havde inviteret mormor og moster Ane ned for at være med. Morfar blev hjemme og passede butikken.

Ellen havde glædet sig rigtig meget, men da hun så alle de mennesker i hallen fik hun sceneskræk og måtte have far med. Desværre gjorde det, at hun ikke var med til at danse og lege – men da der kom redskaber frem gik det bedre og hun var med igen. Nu skal vi så bare gennem sommeren, så gymnastikken kan starte igen!

Nede i hallen var Karen pludselig væk – hun er hurtig! Jeg så mig omkring og oppe bagved blev døren ind til det ene af herrernes omklædningrum meget hurtigt lukket. Hmm – så mig pænt hen og banke på – en glad grinen afslørede hende og da der ikke var andre der reagerede kunne jeg så smutte ind og hente Karen, der pænt sad under en bruser. Heldigvis havde hun ikke kunnet tænde den!

På vejen hjem skulle moster Ane lige se børnehaven og hjemme fik vi kage!

Ellen fik en bog, en badedragt og et sæt sengetøj – og alle vi tre piger fik blomster.