Archive for the ‘Jul’ Category

Første decemberuge

Adventskransen blev til en dekoration, men blev naturligvis tændt og nydt med sang og æbleskiver.

Der var pakkekalender fra mormor, der mente, at det der LEGO fra City- og Friends-kalenderene var noget sølle noget, så der var blevet suppleret med alt muligt andet godt. Karen blev ellers særdeles lykkelig: Jaaa, små LEGO-klodser – lige det jeg ønskede mig! Og de har simpelthen leget så godt med det hver eneste dag.

Jeg var med Karen og børnehaven til julegudstjeneste – noget der vist er blevet lidt en tradition. Men det gør bestemt ikke noget, for det er da rigtig hyggeligt.

En chokoladejulekalender og et kalenderlys til hver fra farmor og farfar, var der også. Men så er det jo lidt et problem, for hvis lys skal tændes hvornår? Så vi har slået terninger om det hver morgen. Hvis der først kom en 3’er, så blev Karens lys tændt om morgenen og Ellens om aftenen og var det en 6’er først, så var det omvendt.

Og Ellen havde lavet en rigtig fin julekalender til os alle sammen i skolen/fritteren. Pigerne har også lavet til-og-fra-kort selv i år. Det der med at tegne gider de ikke, men de har skrevet dem selv.

Mormor var forbi til bedsteforældredag med forestilling og juleklip – og selvom de har fået en lillebitte bil, så var der heldigvis plads til et juletræ til os. Så lørdag var mig og Karen i Randers efter lidt julegaver og julelys. Kåre og Karen fik sat det op og det ser nu så hyggeligt ud!

Vi nåede også at have to besøg fra kommunen. Vi havde jo anket målgruppeplaceringen af Ellen og fik et bragende medhold, så vi havde besøg af en fra børnehandicapafdelingen og så af pædagogen og psykologen som hjælper os med vejledning og rådgivning.

Mellem jul og nytår

Julemorgen var der fælles morgenmad hos mormor og morfar. Karen fik åbnet de sidste gaver og der var god ro og orden til at lege. Onkel Anders og Anne kom også lige forbi for at sige god jul.

2. juledag var vi til julefrokost i Bjergby og ellers blev tiden brugt på at lege med julegaver og hygge.

Natten mellem 29. og 30. december blev Siri meget syg med mavedrejning, der desværre endte med at hun måtte aflives tidligt om morgenen den 30. december. Læs mere i næste indlæg, hvis du har lyst.

Nytårsaften holdt vi som sædvanligt her hjemme, bare os fire. Det var hyggeligt. Ungerne fik lov til at være længe oppe og vi legede og fjollede og var ude for at gå en tur og se om vi kunne se lidt fyrværkeri oppe fra bakken.

Juleaften

Juleaften blev holdt i Biersted i år. Vi tog afsted i god tid og tog til julegudstjeneste på savannen i Aalborg Zoo. Der var mange mennesker, men det var hyggeligt. Siri synes også det var sjovt og hun fik hilst på et par andre hunde.

Så kørte vi til Biersted og hyggede os, spiste and, sang salmer, pakkede gaver op (Karen kom i seng inden hun fik pakket alle pakkerne op) og spiste lidt juleslik.

Se billederne. 🙂

Siden sidst og indtil jul

Jeg ved ikke lige hvad der gik galt – men nu prøver vi igen.

En lille billedfortælling – bare for lige at komme nogenlunde up-to-date.

Juledagene

Juledag stod vi halvsent op og hyggede med nybagte boller. Jeg havde nemlig lige nået at sætte dej over da vi kom hjem juleaften. Og så åbnede vi gaverne fra Karen: To fine fyrfadsstager.

Så kørte vi nord på op til mormor og morfar. Vi spiste frokost og åbnede flere gaver og hyggede os stille og roligt. Men jeg fik det halvdårligt og halvanden måneds hektisk julesalg havde også sat sit præg på familien, så vi kørte hjem i løbet af eftermiddagen.

Men årets julegave fik Ellen af moster Ane. Se bare her:

Ellens julegave

Anden juledag gik vi tre tøser en tur på kirkegården med en buket til mormor/oldemord og videre op i skoven og så lige en tur ned for at tjekke at børnehavens legeplads stadigvæk havde det godt. Vi fik fanget trolde og lavet mad og snakket om døden og spist lidt birkegrene og alt muligt andet godt. En rigtig hyggelig tur.

Tredje juledag har vi været ude for at geocache lidt i Vorup Enge og så lige et smut i regnskoven. Ellen har været så heldig at vinde i deres julekonkurrence, så hun har allerede styr på årskortet til næste år og det er hun MEGET stolt af.

Her til aften har Ellen og jeg været i Borridsø for at se fyrværkeri – det var rigtig flot, men vi så nu det sidste i bilen, for Ellen er lidt utryg ved det.

Juleaften

Karen fik også et julebad og vi var på en lang tur i skoven med Siri, som jo gerne skulle være lidt træt, når hun nu skulle være længe alene hjemme.

Efter frokosten fik vi det pæne tøj på og kørte til Nr. Galten Kirke, hvor vi mødtes med resten af familien. Ungerne opførte sig pænt – Ellen moslede lidt frem og tilbage over bænken mellem farmor og far, men det var da også det. Og vi skulle synge den med Bethlehem!

Hjemme hos faster Katja og onkel Henrik blev maden sat over mens ungerne legede – og så Disneys Juleshow. 🙂 Vi så også sidste afsnit af julekalenderen på TV2 – det var samtidig det første afsnit vi så af den.

Middagen var lækker – både Ellen og Karen startede med rødkålen, så alt var som det plejede. Ellen var ikke interesseret i risalamande, men Karen synes det var godt. Det blev far og farmor der fik mandlerne, men ungerne der legede med det spil Angry Birds vi havde købt i mandelgave.

Så blev ungerne smidt ind på et værelse, mens der lige blev ryddet af bordet og fundet pakker frem. Og med fem børn og tre familier, så er der altså MANGE pakker. Ellen var så glad, for nu skulle vi endelig synge! Og det vigtigste var ikke at få pakker selv, men at give os den pakke hun havde lavet til os.

Ellen startede med at vælge sang – det blev den med Bethlehem. Gad vide om Grundtvig havde regnet med at det skulle være en af ungernes yndlingsjulesange? Dejlig er jorden nåede vi vist et par gange. Karen var også med rundt – først på fars arm og da han blev træt tog farfar over.

Og så var det gavetid!

Karen fik først, for hun var SÅ træt. Så efter et par gaver kom hun altså i seng.

Efter gaverne var der almindelig hygge, leg og lidt slik og omkring 22.45 vendte vi næsen mod Ulstrup. Ellen nåede at få en godnathistorie og en godnatsang i bilen inden hun faldt i søvn omkring Langå.

Det var en rigtig hyggelig juleaften, hvor ungerne som sædvanligt legede godt sammen og hvor der ikke var nogle sure og skuffede børn. Alle var glade og i godt humør. Dejligt!

Så er det snart jul!

Lillejuleaftensdag gik med hjemlig hygge og gaveindpakning. Ellen nåede slet ikke i tøjet – men sådan skal det jo være i julen. 🙂 Til gengæld fik hun et julebad, hvor vi tegnede mønstre på hinanden, som vi så skulle mærke hvad var.

Til aftensmaden var der naturligvis risengrød (og pizza til mor).

Juletræet blev pyntet efter ungerne var kommet i seng.

I morges blev de sidste pakkekalendergaver åbnet. Der gik faktisk længe fra Ellen kom ind i stuen til hun så juletræet – men så “blev jeg helt forskrækket!” Karen synes også det var fint – og sjovt.

Der lå et par pakker fra julemanden under træet – Ellen fik et nyt computerspil, så der er noget at lave her i formiddag mens vi andre bliver helt klar.

Rigtig god jul fra alle os her i Ulstrup!

Julefest i børnehaven

Mandag hentede jeg Karen tidligt (og undgik heldigvis at Ellen så mig) og tog i mødregruppe til julehygge.

Onsdag var der julefest i børnehaven og afsked med lederen, som er blevet områdeleder. Ungerne havde en god dag og Julemanden/Fiffig Jørgensen brugte tryllestenen til at trylle alle ønskesedlerne om til godteposer! Til frokost var der risengrød og selvom Karen ikke plejer at gide risengrøden i vuggestuen og vi havde givet hende en madpakke med, så var risengrøden alligevel et hit. Og Ellen forsikrede os om at der VAR kanel og smørklat. 🙂

Ellen må have fået for mange indtryk i løbet af dagen – aftenen var i hvert fald noget hård at komme igennem.

Endnu en adventsweekend

Ugen gik stille og rolig – ingen vilde ting.

Fredag eftermiddag blev ungerne hentet tidligt og vi tog til julehygge på Statsbiblioteket – Ellen havde godt nok været ved at bilde de voksne i børnehaven ind at Kåre arbejdede i Langå, men det er jo bare der vi sommetider henter ham ved toget. Da vi nåede SB var der ingen parkeringspladser, men heldigvis kom en af Kåres kollegaer gående med en barnevogn og der kunne sagtens lige være en mere i. Så Karen ud af bilen og med Toke ind og mig og Ellen ned på kemi for at parkere.

Ellen var lidt genert til at starte med, men det gik da over og heldigvis var der flere af de andre børn der var søde og tog hende lidt med.

På vejen hjem var vi lige i Storcenter Nord for at købe et par julegaver og jeg skal love for at der er sket noget siden jeg var der sidst for mange år siden. Bl.a. har de lige fået bygget et kæmpe legeland som Ellen i hvert fald syntes var HELT fantastisk. Og hun kaster sig bare ud i det uden bekymringer – moderen er lidt stolt.

Lørdag var vi til adventshygge i Bjergby og ALLE var med. Der er otte børn mellem 11 måneder og 13 år og de leger simpelthen så godt sammen, så det er altid rigtig hyggeligt. Og som sædvanligt så vi ikke meget til Karen. 🙂

I dag har vi været lidt ude for at geocache og så i Randers Storcenter for at handle julegaver og så der kan smøres en madpakke i morgen.

Stille og rolig julestart

Dagene går stille og roligt.

I weekenden var vi i Biersted hos mormor og morfar. Det var egentlig ikke meningen vi skulle have været det før jul, men de har besluttet sig for at lukke butikken i foråret, så hvis jeg skulle have en sidste juletravlhed, så skulle det være nu. De beholder dog webshoppen.

Efter en masse stress og skælden-ud om morgenen er der blevet lavet om på systemet. Nu får ungerne tøj på så snart vi står op og vi kører i børnehave/vuggestue lige efter morgenmaden. Det giver langt færre konflikter til glæde for alle. Og så har vi indført en lettere modificeret udgave af Tokes PlusPlus-metode. Vi bruger LEGO-klodser – de almindelige – og vi starter med 10 om morgenen og tager en fra når det er nødvendigt og så snakker vi om hvorfor. Vi diskuterer ikke om aftenen hvor mange dagen har udløst – det er hun ikke gammel nok til endnu. Men det virker altså – bortset fra at når hun først mister en eller flere, så bliver hun lidt ligeglad med dem, for så er det jo allerede gået galt og så er det “gratis” at slå bagefter.

Ellen var ikke så opsat på Nissebanden i starten og hun har heller ikke 100% ro til at se det hele endnu – men hun glæder sig til det. Til gengæld synes hun at pakkekalendere er sjove!

I går var vi til juleafslutning til gymnastik og mig og Karen kom også til at blive i hallen. Det er altså 300 kroner godt givet ud, sådan en gang gymnastik. Kors, hvor har de dog meget energi, så en flok 3-5 årige! Og Ellen er bestemt ikke nogen kryster – kravler gerne op i toppen af ribberne og hopper ned eller løber hen over balancebommen. Karen synes det var sjovt med luftslangen til Air-tracken, som man kunne klatre frem og tilbage over. 🙂