Stille og rolig julestart

Dagene går stille og roligt.

I weekenden var vi i Biersted hos mormor og morfar. Det var egentlig ikke meningen vi skulle have været det før jul, men de har besluttet sig for at lukke butikken i foråret, så hvis jeg skulle have en sidste juletravlhed, så skulle det være nu. De beholder dog webshoppen.

Efter en masse stress og skælden-ud om morgenen er der blevet lavet om på systemet. Nu får ungerne tøj på så snart vi står op og vi kører i børnehave/vuggestue lige efter morgenmaden. Det giver langt færre konflikter til glæde for alle. Og så har vi indført en lettere modificeret udgave af Tokes PlusPlus-metode. Vi bruger LEGO-klodser – de almindelige – og vi starter med 10 om morgenen og tager en fra når det er nødvendigt og så snakker vi om hvorfor. Vi diskuterer ikke om aftenen hvor mange dagen har udløst – det er hun ikke gammel nok til endnu. Men det virker altså – bortset fra at når hun først mister en eller flere, så bliver hun lidt ligeglad med dem, for så er det jo allerede gået galt og så er det “gratis” at slå bagefter.

Ellen var ikke så opsat på Nissebanden i starten og hun har heller ikke 100% ro til at se det hele endnu – men hun glæder sig til det. Til gengæld synes hun at pakkekalendere er sjove!

I går var vi til juleafslutning til gymnastik og mig og Karen kom også til at blive i hallen. Det er altså 300 kroner godt givet ud, sådan en gang gymnastik. Kors, hvor har de dog meget energi, så en flok 3-5 årige! Og Ellen er bestemt ikke nogen kryster – kravler gerne op i toppen af ribberne og hopper ned eller løber hen over balancebommen. Karen synes det var sjovt med luftslangen til Air-tracken, som man kunne klatre frem og tilbage over. 🙂

This entry was posted on Friday, December 9th, 2011 at 11:16 and is filed under Ellen, Gymnastik, Hverdag, Jul, Karen, Mormor og morfar, Trods, Udvikling. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply